KABA

Karlovačka knjižnica obilježila 175 godina rada

KARLOVAC – Povodom obilježavanja 175. obljetnice Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” organizirala je prigodni program i stručni skup koji je podsjetio na njeno osnivanje. Osnovana je 01. ožujka 1838. godine kao “Ilirsko čitanja društvo” te postala najznačajnija kulturna ustanova u gradu, i to ostaje sve do današnjih dana.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Damir Jelić, a zatim Andrea Zlatar Violić u ime ministrice kulture. Značaj karlovačke knjižnice naglasila je i načelnica Sektora za književno – nakladničku i knjižničnu djelatnost, Dubravka Đurić Nemec.

Svečanost su svojim nastupima uveličali PHPD Zora, prof. Ognjen Gravora te učenici OŠ “Dragojla Jarnević”. Ravnateljica Frida Bišćan tom je prigodom dodijelila priznanja najčitateljima za 2012. godinu.

Tako je Gradska knjižnica, koja se danas prostire na 3.600 m2, obilježila 175. godinu postojanja. Fundus knjiga im je više od 22.000 svezaka, literature na hrvatskom, ali i na stranim jezicima. Svojim korisnicima pružaju usluge stručne pomoći s područja djelatnosti, organiziraju seminare, predavanja te ostale kulturne i edukativne aktivnosti.

dan_knjiznice_2

dan_knjiznice_3

omicron