Rakovica u travnju dobiva prvi vrtić

RAKOVICA – Unatoč obnovi ratom opustošenog područja općine Rakovica, koja se provodi već 15 godina, prostora za projekte daljnje obnove ima. Neki su već ostvareni, a dio projekata je u planu. Jedan od većih projekata općine Rakovica je sanacija odlagališta otpada na Ćuić Brdu. Naime jedini su, uz grad Karlovac, u Karlovačkoj županij koji su uspjeli pokrenuti sanaciju. To su ogromni planovi, a radovi na sanaciji deponija su u tijeku, kaže načelnik općine Rakovica, Franjo Franjković.

Još jedan kapitalni projekt, izuzetno važan, je i dječji vrtić koji će biti otvoren u travnju. Naime područna škola u Selištu Drežničkom bit će prenamijenjena za potrebe vrtića, a vrijednost je 300 tisuća kuna. To je prvi vrtić na području općine, a otvorenje će roditeljima znatno smanjiti brigu čuvanja djece. Naime do sada su djeca iz Rakovice morala u vrtić u Korenicu i Plitvice koji ionako više nemaju dovoljno mjesta za mališane. Već sada se zna da će ga od travnja novi vrtić pohađati 25 mališana.

Zbog podizanja sigurnosti svih stanovnika Rakovice, ali i turista kojih je ovdje sve više, ugovoreni su i poslovi izgradnje nogostupa uz cestu u Grabovcu te Irinovcu, koje su inače vrlo prometne, a pješaci još uvijek hodaju po kolniku.

cesta_irinovac