KABA

DVD Orlovac izabralo novo vodstvo

KARLOVAC – DVD Orlovac ima novo vodstvo. Tako je novi predsjednik Dražen Rade, a zapovjednik društva Jasmin Demirović. No prije skupštine, članovima društva prezentirano je novo vozilo. Uz prigodnu molitvu, vozilo je blagoslovio velečasni Duje Kurtović. Riječ je o defenderu kojeg je društvo u svibnju dobilo kao dotaciju iz MUP-a, a članovi DVD-a su ga sami uredili.

U vozilo je do sada uloženo 20 000 kuna, od toga su pola sredstva DVD-a. Ove godine nastojat će opremiti vozilo koliko budu mogli jer za potpuno opremanje potrebno je 50 000 kuna. No najvažnija je nabava modula za gašenje šumskih požara.

Godina iza ovog DVD-a bila je radna i naporna posebno što se tiče financija, kaže bivši predsjednik, a sada tajnik Josip Obranović. Kao udruga građana, nemaju stalni izvor financiranja, sredstva koja dobiju od mještana i Vatrogasne zajednice grada Karlovca su skromna, a ulaganja u opremu i dom ima.

Članovi DVD-a osim vatrogasnim intervencijama, mogu se pohvaliti i humanitarnim radom. Tako su svakog vikenda dovozili kruh u Caritas župe Sv. Tri kralja na Baniji.

Od 40 članova, 10 je operativaca, no samo ih petorica ima kompletnu osobnu zaštitnu opremu. Novi predsjednik u planu ima i opremu ostalih, no ovisit će o financijama.

dvd_orlovac_1

omicron