KABA

Željezničar se oprostio od Druge lige

Kuglačice “Mantinele” pobijedile su u posljednjem kolu ekipu “Ogulina” sa 6:2 i tako stigle do naslova prvaka Druge lige zapad – jug. Karlovčanke su stekle mogućnost da kroz kvalifikacije uđu u Prvu ligu. U Drugoj ligi centar za žene “Karlovac” je izgubio domaći ogled 15. kola. Sa 7:1 pobijedile su kuglačice “Siscie”.

Nisu mirovali niti kuglači. U 19. kolu Druge lige zapad kuglači “Amatera” nisu imali milosti za sugrađane te su porazili “Željezničar” sa visokih 8:0. Ovim porazom “Željezničar” se i matematički oprostio od drugoligaškog statusa iako, gledajući nastupe kroz sezonu,  možemo slobodno reči da se sudbina željezničara znala i znatno ranije.  Poraze na gostovanjima doživjeli su “Klek” i “Mostanje”. Ogulinci su u Delnicama izgubili od “Goranina” sa 5:3 dok je karlovački klub poražen u Skradu. Sa 6:2 bolji je bio “Polet”.     

U društvu trećeligaša zone Karlovac – Gorski Kotar nastavlja se trka “Stare Hiže” i “Kupe” koji će sutra odigrati i drugi susret finala kupa Kuglačkog saveza Karlovačke županije. U 19. kolu “Stara Hiža” svladala je “Goranku” sa 6:2, dok je “Kupa” u Vrbovskom sa čak 8:0  bila bolja od “Željezničara” iz Moravica. Do pobjede je stigla i “Mantinela” i to nad “Policajcem” kojeg je pobijedila sa 5:3. “Duga Resa” je zaukružila uspješno kolo i pobijedila “Gomirje” sa 6,5-1,5. Na ljestvici “Stara Hiža” je prva sa 32 boda a slijedi ju “Kupa” sa 30 bodova i susretom manje.    

U trećoj ligi zone Ogulin – Lika ogulinski “Poštar” izgubio je doma od “Karlobaga” sa 6:2. U ogulinskom derbiju začelja “Klek 2” je pobijedio “Euphoriu” sa 7:1. Time je stigao do prvih bodova u sezoni. Štoviše ovom pobjedom sugrađanima su prepustili fenjer te su skočili za jedno mjesto na ljestvici. S druge strane “Euphoria” nema previše razloga za sreću. Poraz je doživjela i slunjska “Korana”. Sa 6:2 bolja je bila “Gacka”. Istim rezultatom ogulinski “Željezničar branitelj” slavio je nad “Rakovicom” u Plitvicama. U susretu državnih službi sa 6:2 je i “Policajac”  pobijedio “Vatrogasca”. Vodeći “Obrtnik” u Gospiću je izgubio od “Visočice”. Ipak tri kola do kraja prvenstva obrtnici su i dalje vodeća ekipa sa četiri boda prednosti ispred najbližih pratitelja.