KABA

700 tisuća kuna za razminiravanje Karlovačke županije

KARLOVAC – Razminiravanje koje Karlovačkoj župniji potpomažu ITF i Hrvatski centar za razminiravanje, uvelike je doprinjelo povećanju sigurnosti i razvoju gospodarstva Karlovačke županije, kazao je župan Ivan Vučić prilikom potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

Riječ je o Memorandumu kojim će dvije strane potpisnice, Karlovačka županija i ITF uložiti svaka po 350 tisuća kuna za razminiravanje. Nakon 1995. godine, Karlovačka županija brojila je 150 km kvadratnih minski sumnjivog područja i 32 km kvadtratnih miniranog područja. Zajednički je uloženo 4 milijuna kuna, tako da je ostalo još 67 km kvadrtanih minski sumnjivog područja te 21 km kvadratni miniranog na području 12 jedinica lokalne samouprave. U 182 incidenta, zbog mina su stradale 264 osobe, od toga 60 smrtno.

Predsjednik ITF-a Dorijan Maršić kaže kako za iduću godinu nije optimističan jer naime donatori odlaze na druge lokacije gdje su sada aktualna žarišta i tamo ulažu novac za razminiravanje. No Karlovačka županija i dalje ostaje prioritet, jer donatori žele vidjeti rezultate, a Karlovačka županija ih zasigurno ostvaruje i pokazuje.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ITF_razminiravanje/*{/rokbox}