KABA

Razvoj inovativnog poduzetništva recept je za izlazak iz krize

PRELOG – Članovi Udruge vitezova hrvatskog inovatorstava okupili su se u Prelogu kako bi iznijeli svoje prijedloge za razvoj inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj. Inovativno poduzetništvo treba postati motor gospodarskog i društvenog razvoja Hrvatske, stoga vitezovi inovatorstva predlažu sedam mjera za razvoj istog.

To su: osnivanje državne izvozne agencije, razvoj inovacijsko – proizvodnih centara, poticajne mjere za izvozno, inovativno i proizvodno poduzetništvo, stvaranje centara za certifikaciju i standardizaciju proizvoda, korištenje javne nabave i europskih fondova u svrhu razvoja i plasmana inovativnih proizvoda, donošenje Zakona o inovacijama, te razvoj regionalnih i tehnoloških clustera.

Današnjem sastanku bili su nazočni i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, te Ministarstva poduzetništva.

Izlaz iz gospodarske krize i razvojnu šansu za Hrvatsku vidimo u razvoju inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija, te povećanju broja proizvodnih poduzetnika, kažu iz Udruge vitezova hrvatskog inovatorstva.

Sljedeći sastanak vitezova inovatorstva održat će se u Karlovcu, u HS Produktu.