KABA

Sanacija izvorišta u nadležnosti Hrvatskih voda – radovi čim vrijeme dopusti

DUGA RESA – Kao i karlovački i dugoreški aktualac Gradskog vijeća protekao je u nostalgičnom ozračju. No dnevni red posljednje sjednice ovog saziva ipak je doživio sitne korekcije, a na aktualcu je postavljeno samo jedno pitanje.

To pitanje postavio je HNS-ov Ivan Maraković u ime građana Mrežničkog Dvorišta. Naime kod iskopa kanalizacije došlo je do toga da kanalizacija prelazi preko bunara koji se koristio za napajanje stoke. Stoga se pita je li postojalo drugo rješenje.

Sva kanalizacijska mreža rađena je prema projektu, tvrdi gradonačelnik Ivan Baršić i nije se prešlo preko izvorišta starog bunara, već uz njega. Što se tiče problema u Svetom Petru, on traje već pune 2 godine. Zbog toga je prošli tjedan održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, Županijske uprave za ceste te HŽ-a kako bi se pronašlo najbolje rješenje. U sanaciju će se krenuti čim vremenski uvjeti dopuste, keže Baršić, a za radove su nadležne Hrvatske vode.

Inače iz dnevnog reda sjednice izbačene su točke o izmjeni i dopuni odluke o ustrojstvu gradske uprave te o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u gradskoj upravi. O tome su se jednoglasno složili svi vjećnici, a čini se da će ove odluke ipak morati pričekati neki novi saziv gradskog vijeća.

barsic_ivan