KABA

50 tisuća kuna za projekte očuvanja baštine

KARLOVAC – Upravni odjel za poduzetništvo i poljoprivredu Grada Karlovca objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje projekata očuvanja prirodne, kulturne, povijesne i tradicijske baštine u 2013. godini. Za ove projekte iz gradskog proračuna je osigurano 50 tisuća kuna.

Na natječaj za bespovratna sredstva se mogu javiti fizičke i pravne osobe (obiteljska poljoprivredna gospodarstva – OPG-i, obrti, zadruge, mala trgovačka društva, ustanove, udruge, mjesni odbori) sa sjedištem na području Grada Karlovca i ulaganjem u projekte na području Grada Karlovca.

Sredstva se mogu koristiti za adaptacije, uređenja i obnove malih kulturnih, povijesnih i/ili etnološko-tradicijskih građevina (npr. kapelice, tradicijske drvene kuće, bunari, kukuružnjaci, i sl.), uređenje tradicijskog vrta uz javne objekte, objekte namijenjene turizmu ili kulturi, uređenje zaštićenih prirodnih staništa, nabava starih alata i oruđa korištenih za poljoprivredu i/ili stare zanate, nošnji, muzičkih instrumenata, namještaja i sl. kao tradicijskih eksponata za etno-zbirke, obnova tradicijske baštine u svrhu prezentacije i korištenja u turističke svrhe, očuvanje tradicijske baštine kroz izradu suvenira, očuvanje i zaštita tradicijskih gastro proizvoda, organizacija i provođenje edukacije za tradicijska znanja i vještine, istraživanje i sakupljanje nematerijalne kulturne baštine, izrada i postavljanje interpretacijskih oznaka i ploča, druge namjene sa svrhom očuvanja prirodne, kulturne, povijesne i tradicijske baštine, te unapređenja i proširenja ponude selektivnih oblika turizma.

Sve o natječaju i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na internetskim stranicama Grada Karlovca, a prijave možete poslati do 19. travnja.