KABA

Drugoligaši opet “zaštekali”, Kupa izbila na čelo treće lige

 

                         
                       2.HKL CENTAR – žene
 
Svladavši u Sisku u 16, kolu Druge lige centar momčad “Gojle” sa 5:3, kuglačice “Karlovca” stigle su do šeste prvenstvene pobjede. Kutinjanke su uvjerljivo najlošiji sastav lige jer nakon četrnaest odigranih utakmica još uvijek nemaju niti boda. Svejedno pokazale su se vrlo žilavima jer su nakon prve dvije izmjene parova vodile sa 3:1. Nakon ove pobjede “Karlovac” je šasti sa trinaest bodova. U momčadi kola našla se Marija Bočkaj sa 534 pogođena čunja što je bio peti rezultat ovog vikenda. Do kraja prvenstva Karlovčankama su ostala još dva zaostala kola.
                        
                      2.HKL ZAPAD – muški    
 
A pred samim krajem je i Druga liga zapad za kuglače. Protekli vikend karlovački i ogulinski kuglači nastavili su istim “toplo-hladno” sistemom. Kada jedan vikend odrade pristojno idući gotovo sigurno gube. Izuzetak je jedino “Željezničar” koji gubi sve bilo kada i bilo gdje. Drugačije nije bilo niti u  bilo 20. kolu u kojem ih  je u “Karlovcu”  sa 7:1 pobijedio sastav “Mlake”. Domaći poraz doživio je i “Klek”. U derbiju kola bolja je bila “Rječina”. Ovim porazom Ogulinci su izgubili šanse za naslov iako su na njega sigurno pretendirali. Jedini bod u ovom kolu izvuklo je “Mostanje” koje je odigralo 4:4 sa “Plitvicama”. “Amater” se nije snašao u Skradu gdje ih je istoimena ekipa nadigrala sa 5:3. Dva kola do kraja prvenstva treći “Amater” i četvrti “Klek” imaju 21 bod i nalaze se u grupi od pet ekipa sa istim brojem bodova. Mostanje je osmo sa bodom manje dok je Željezničar posljednji sa osam bodova.
                      3. HKL ZAPAD – muški / Karlovac – Gorski kotar
 
U Trećoj ligi zapad zone Karlovac – Gorski kotar ušlo su u infarktu završnicu. Ovo kolo pauzirala je Stara Hiža što je iskoristila “Kupa” koja je u Ozlju svladala “Duga Resu” sa 6:2. Time je izbila na čelo ljestvice iako je bodovno poravnata sa Starom Hižim . Obje ekipe imaju po 32 boda.  “Mantinela” je izgubila u Ravnoj Gori od “Goranke” sa 7:1.
                                                              /Ogulin – Lika
U zoni Ogulin -Lika “Korana” je u Slunju dobila ogulinsku “Euphoriu” sa 6:2. Od tri susreta koja su se trebala odigrati u Ogulinu odigrana su dva. U prvom je “Obrtnik” svladao “Policajca” sa 7:1, dok je u drugom “Klek 2” poražen od susjednog “Poštara” sa 5:3. Susret između Željezničar branitelja i Visočice je odgođen. Na ljestvici vodi obrtnik koji je 99,99% osigurao naslov prvaka taman da i izgubi derbi od drugoplasirane “Gacke” koji se igra iduće kolo. Dno treće lige drže  “Željezničar branitelj” i “Poštar” sa 15 bodova te  “Klek2” i “Euphoria” sa svega dva boda.