KABA

Jašinski (HSP) odustao od kandidature za župana

KARLOVAC – Jurica Jašinski kandidat HSP-a za župana Karlovačke županije neće na predstojeće lokalne izbore. Kako doznajemo iz karlovačkog HSP-a Jašinski je svojevoljno odustao od kandidature, a iz HSP-a kažu da će najvjerojatnije u potpunosti istupiti iz i stranke. -Jašinski je sam povukao kandidaturu, žao nam je zbog toga, mi smo vjerovali u njega, kazao nam je u telefonskom razgovoru predsjednik karlovačke podružnice HSP-a Dražen Bogović.

Tako je pred HSP-om i to samo dva mjeseca pred lokalne izbore težak posao. No, prema svemu sudeći HSP-ovci su već dogovorili da će novi kandidat za župana biti Dražen Bogović, predsjednik karlovačke podružnice HSP-a. Svoj komentar na odustanak od kandidature dao nam je i sam Jašinski.

-Glavni razlog mog odustanka je to što je tijelo Županijskog vijeća stranke proteklog vikenda odlučilo da ne budem nositelj liste te stranke za Županijsku skupštinu. Dakle ja sam im poslužio samo kao maneken, kazao nam je Jašinski koji smatra kako je logično da kandidat za župana bude i nositelj liste za skupštinu. O tome hoće li istupiti iz stranke, kaže, još razmišlja.

-Sve je još vruće, želim u miru razmisliti o svemu pa ću onda donijeti odluku, zaključio je Jašinski koji je inače vlasnik jedne od najvećih farmi na području Karlovačke županije. Dodajmo još ovome da je nositelj liste HSP-a za Županijsku skupštinu Juraj Škrtić, koji je predsjednik Županijskog vijeća stranke.