KABA

Predstavljen projekt Aleje hrvatskih branitelja

KARLOVAC – Predstavnici satnije “Rebels” i Udruge 6. topničko-raketnog diviziona Karlovac 202. brigade sinoć su u gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića predstavili projekt Aleja hrvatskih branitelja. Kao što već znate, Karlovac bi tako uskoro mogao dobiti drvored pored Korane, u Dalmatinskom prolazu, a svaka postrojba koja je na karlovačkom području sudjelovala u Domovinskom ratu dobila bi svoje stablo.

Prvotna ideja bila je urediti drvored za poginule i umrle pripadnike satnije Rebels, po uzoru na Marmontovu aleju. No, uvidjevši da samostalno to ne mogu učiniti u projekt se uključuje Udruga 6. TRD Karlovac i tako se formirala ideja o Aleji hrvatskih branitelja. Za lokaciju je odabrano mjesto nekadašnjeg autokampa na Rakovcu.

Da misle ozbiljno, pokazali su organiziravši akciju čišćenja obale Korane prije nekoliko tjedana. Njihovu su ideju pozdravili i predstavnici brojnih postrojbi i udruga koji su se odazvali jučerašnjoj prezentaciji. Na predviđenoj lokaciji ima mjesta za 42 sadnice javora ili sremze. U projekt planiraju uključiti i učenike osnovnih škola, a nakon ove lokacije prelaze na novu gdje bi bila Aleja hrvatskih brigada.

No, zasad, nakon čišćenja slijedi faza uređenja u kojoj će se uklanjati ostaci asfalta i betonskih temelja, postavljati klupe, a u planu je i postavljanje piramida koje su u ratu sprečavale ulazak tenkova u grad na kojima će biti ugraviran grb i ime svake postrojbe koja je branila Karlovac. No, dotad, sljedeća akcija čišćenja obale Korane je zakazana za 6. travnja od 9 sati.