KABA

Natječaj Delegacije EU: Osmislite najbolju kartu, strip ili vizualno rješenje i osvojite nagrade!

HRVATSKA – Povodom ulaska Hrvatske u Europsku obitelj 1. srpnja, Delegacija Europske unije u Hrvatskoj poziva učenike osnovnih i srednjih škola na sudjelovanje u natječaju ”Hrvatska – 28. EU članica. Natječaj je raspoređen u tri kategorije.

U prvoj kategoriji osnovnoškolci od 5. do 8. razreda moraju osmisliti najoriginalniju kartu Europske unije s Hrvatskom kao 28. zemljom članicom. Na kartama moraju napraviti, odnosno uključiti poznate simbole ili karakteristike pojedinih zemalja članica, poput Eiffelovog tornja, Big Bena, Kosog tornja i mnogih drugih. Najbolja tri razreda koji naprave najkreativnije karte, osvojit će i vrijedne nagrade, stolno računalo za svaki naj razred i putovanje u park prirode Lonjsko polje.

Druga kategorija natječaja odnosi se na učenike srednjih škola. Oni za zadatak imaju osmisliti strip o Europskoj uniji, zemljama članicama, Hrvatskoj ili o pravima koja imaju građani Europske unije. U ovoj kategoriji nagrade su za najbolji strip putovanje u Bruxelles, a druga i treća nagrada su tablet računalo.

Treća kategorija namijenjena je profesionalnim i amaterskim dizajnerima. Svi zainteresirani za dizajn mogu poslati svoja kreativna vizualna rješenja koja obilježavaju ulazak Hrvatske u EU kao 28. članice. Uz vizualno rješenje, potrebno je osmisliti i uključiti prigodni slogan ili poruku. U ovoj kategoriji, tri najbolja rada će osvojiti novčane nagrade u iznosima od 15.000 kn, 10.000 kn ili 5.000 kn.

Natječaj traje do 20. svibnja ove godine, a radove šaljite na adresu: Informacijski centar Europske unije, Trg žrtava fašizma 6, 10 000 Zagreb, s naznakom: ZA NATJEČAJ. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.delhrv.ec.europa.eu.

Autori najboljih radova u sve tri kategorije bit će objavljeni na internetskoj stranici Delegacije Europske unije, a najbolji radovi bit će izloženi prilikom svečanosti dodjele nagrada, koja će biti održana u drugoj polovici lipnja 2013. godine.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/eu_natjecaj_plakat/*{/rokbox}