KABA

Gromovi obilježavaju 22. obljetnicu Krvavog Uskrsa i pogibije Josipa Jovića

KARLOVAC – Udruga Specijalne policije ”Grom”, obilježava 22. obljetnicu akcije ”Plitvice 1991” i pogibije prvog branitelja i redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića, Ultra maratonom od Karlovca do Plitvica. Marton dug 87 kilometara kreće sutra u 22 sata sa Karlovačkog Korza, a sudjelovat će 9 maratonaca, članova udruge Specijalne policije ”Grom” iz Karlovačke županije.

Ovaj maraton ujedno je i obilježavanje prve akcije u kojoj je sudjelovala tek ustrojena Specijalna jedinica policije PU karlovačke. Putem će maratonci sati te zapaliti svijeće u čast poginulim hrvatskim braniteljima, a njihov dolazak na Plitvice očekuje se u nedjelju oko 12 sati.

Naime u 12 sati ispred spomen obilježja Josipu Joviću, bit će održana komemoracija kojoj će nazočiti najviši državni dužnosnici, predstavnici Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, kao i predstavnici Ravnateljstva policije, Udruge policije proizašle iz Domovinskog rata te brojni drugi uvaženi gosti.