cacib1

Nastavak projekta ”Ljubičice u školama” – održane radionice i predavanja

LITVA – Drugi dan međunarodne stručne radionice pod nazivom “Classes without Doors” – “Učionice bez vrata” na kojoj sudjeluju pedagoginje i psihologinje dviju regija partnera – Karlovačke županije i regije Taurage u projektu “Ljubičice u školama” koncipiran je kroz niz predavanja i radionica.

Teme su bile razne – potpore jedinica lokalne i regionalne uprave za inicijative mladih, obrazovni programi za razvijanje socijalnih vještina – “Zipis Friends” – “Zipijevi prijatelji”, “Lets overcome Together” – “Prevladajmo zajedno”, “Second Step” – “Drugi korak” i upoznavanje sa nenasilnim načinima komunikacije među djecom i mladima. Predavanja i radionice su organizirale škole partneri u projektu i gradska uprava Tauragea.

Još jednom valja naglasiti da domaćini iz Litve iskazuju veliko prijateljstvo i i izniman interes za daljnjom suradnjom s partnerima iz Karlovačke županije. Zbog velikog zadovoljstva rezultatima projekta “Ljubičice u školama” dogovorena je zajednički nastavak suradnje na pripremi novih EU-projekata.

Podsjetimo, U Litvu su u utorak otputovali predstavnici grada Karlovca i županije u sklopu nastavka projekta “Violets in schools”. Radionice na kojima sudjeluju traju do petka, 5. travnja, a predviđen je i posjet školama te vrtićima partnerima u projektu.

ljubicice_litva_0404_1