KABA

Karlovački pedagozi i psiholozi na stručnim radionicama u Litvi

TAURAGE – Predstavnici Karlovačke županije nastavljaju sudjelovanje na stručnim radionicama u Litvi u sklopu projekta “Ljubičice u školama”.

Drugi dan međunarodne stručne radionice pod nazivom “Classes without Doors” – “Učionice bez vrata” na kojoj sudjeluju pedagoginje i psihologinje dviju regija partnera – Karlovačke županije i regije Taurage u Litvi u projektu “Ljubičice u školama” koncipiran je kroz niz predavanja i radionica.

Teme koje se na radionicama obrađuju su potpore jedinica lokalne i regionalne uprave za inicijative mladih, obrazovni programi za razvijanje socijalnih vještina – “Zipis Friends” – “Zipijevi prijatelji”, “Lets overcome Together” – “Prevladajmo zajedno”, “Second Step” – “Drugi korak” i upoznavanje sa nenasilnim načinima komunikacije među djecom i mladima. Predavanja i radionice su organizirale škole partneri u projektu i gradska uprava Tauragea.

Domaćini iz Litve iskazuju veliko prijateljstvo i i izniman interes za daljnjom suradnjom s partnerima iz Karlovačke županije. Zbog velikog zadovoljstva rezultatima projekta “Ljubičice u školama” dogovoren je zajednički nastavak suradnje na pripremi novih EU projekata.

litva_zup2