U lipnju PickUp Music Festival

KARLOVAC – PickUp Music Festival novi je trodnevni glazbeni festival bendova iz Karlovca i Karlovačke županije. Svoje premijerno izdanje Festival će doživjeti od 06. do 08. lipnja 2013. godine, a u tri dana programa okupit će preko 20 bendova! Festival će biti u velikoj dvorani Edisona. Svi zainteresirani bendovi mogu se prijaviti na natječaj slanjem audio zapisa te na taj način izboriti sudjelovanje na Festivalu.

-Tri večeri dobre svirke domaćih glazbenih snaga te izbor najboljih bendova obilježit će ovaj glazbeni festival. Ulaz na festival kao i sudjelovanje je potpuno besplatno. Program će biti obogaćen i glazbenim radionicama instrumenata koje će se održavati i prije samog festivala, a uz natječaj za sudjelovanje bendova organizirat će se još nekoliko natječaja, kazao je Filip Trezner predsjednik Udruge “Izvan fokusa” i koordinator festivala.

Prvi od njih je natječaj za grafički dizajn mladih grafičkih dizajnera iz Srednje škole Duga Resa. Kroz natječaj mladi dizajneri dobit će prostor za afirmaciju te promociju svojeg rada jer će najbolji dizajn biti prihvaćen kao vizualni identitet Festivala. Drugi natječaj je onaj za najbolju fotografiju festivala kroz koji će mladi karlovački fotografi iskusiti kako je raditi i na koncertima. Treći natječaj ili bolje rečeno radionica namijenjena je za mlade filmaše, koji će kao i fotografi iskusiti još jedno za njih novo područje snimanja na koncertima, najavljuju iz Udruge “Izvan fokusa”.

Kao nastavak izbora vizualnog identiteta festivala organizira se masovno snimanje foršpana za PickUp Music Festival. Mladi snimatelji Udruge Izvan fokusa nastojat će okupiti što je više ljudi kako bi svoju ideju za snimanje foršpana proveli u djelo. Inače. Zadnji dan festivala neće biti natjecateljski, već će večer biti tematska –„Karlovački pank-rock nikada ne umire“. Natječaj za prijavu bendova na PickUp Music Festival počinje u ponedjeljak 08. travnja. Bendovi će se moći prijaviti putem online prijavnice sve do 20. svibnja slanjem osnovnih podataka i audio zapisa. Svi detalji oko prijava nalazit će se na www.izvanfokusa.hr