KAquarium spreman za strukturne fondove EU

ZAGREB – Gradonačelnik Damir Jelić danas je s potpredsjednikom Vlade i ministrom Brankom Grčićem potpisao ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije za Slatkovodni akvarij. Karlovački akvarij jedan je od 7 projekata turističke infrastrukture za koje je održano potpisivanje ugovora u prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Radi se o Kaquariumu, Turistučko, športsko – rekreacijskom centru koji će biti smješten na desnoj obali Korane. Slatkovodni akvarij približit će posjetiteljima različitost ekosustava naših rijeka, raznolikost krajolika kroz koje protječu, različitost tradicijske kulture i povijesti njihovih porječja, odnosno prezentirati različitost doživljaja koji očekuju posjetitelje. Ukupna vrijednost projekta je 3,5 milijuna eura.

Potpisivanje ovog ugovora znači financiranje preostale potrebne dokumentacije koja se procjenjuje na 924 470 kuna, od kojih će Ministarstvo regionalnog razvija i fondova Europske unije sufinancirati sa 85%. Do sada je ministarstvo već sudjelovalo u financiranju dokumentacije u iznosu od 1,5 milijuna kuna, a sve kako bi projekt bio spreman za kandidiranje za sredstva strukturnih fondova Europske unije.

Nismo imali dovoljno pripremljenih projekata, takva nas je situacija zatekla. Stoga sada moramo užurbano raditi na pripremi, istaknuo je prilikom potpisivanja ministar Grčić. Ukupno je za dokumentaciju ovih 7 projekata ministarstvo dodijelilo 5 milijuna kuna.

Ovaj naš projekt Kaquarija jedini je takav na području jugoistočne Europe, istaknuo je gradonačelnik Damir Jelić. A kako će biti smješten do prostora gdje se održavaju Karlovački dani piva, ovim putem, ministre, pozvani ste doći i vidjeti kako se razvija naš projekt, poručio je gradonačelnik.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/akvarij_ministarstvo/*{/rokbox}