Karlovački branitelji u nedjelju prosvjeduju protiv ćirilice

KARLOVAC/ZAGREB – Karlovački branitelji, njihove obitelji te prijatelji prisustvovat će u nedjelju 7. travnja, na prosvjedu protiv uvođenja dvojezičnosti, odnosno protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru. Nakon što je oko 150 branitelja iz Karlovca početkom veljače sudjelovalo u prosvjedu kojeg je u Vukovaru organizirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, a pod nazivom ”Za hrvatski Vukovar – ne ćirilici”, u nedjelju će tako na Trgu bana Josipa Jelačića u 12.05 sati prosvjedovati povodom istog razloga.

Na prosvjed se ide organizirano vlakom koji s karlovačkog kolodvora kreće u nedjelju 8.50 sati, a cijena povratne karte iznosi 35 kuna. Ovim putem pozivaju sve koji žele ići na prosvjed da na kolodvor dođu najkasnije do 8 sati zbog popisa sudionika te izrade karata. Također napominju kako bi bilo dobro da se na prosvjed ide u uniformama, sa zastavama te ostalim hrvatskim obilježjima.

Također, grupa sudionika krenut će već sutra u Zagreb, ali pješice. Oni bi trebali krenuti oko 18 sati s Turnja, odnosno kod spomenika poginulim braniteljima.