KARLOVAC – Marko Bubaš novi je stari predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije. Odlučeno je tako na današnjoj izbornoj skupštini Udruge. Valja istaknuti kako je karlovačka udruga najbrojnija u Hrvatskoj sa 138 članova, ali usto su i jedna od najuspješnijih udruga.

Prošle godine sudjelovali su na nekoliko međunarodnih izložbi inovacija, a tako će biti I ove. Uz to Udruga inovatora Karlovačke županije ove godine organizira 10. jubilarnu izložbu inovacija IKA. U Udruzi organiziraju i savjetovanja za inovatore početnike, što je prošle godine iskoristilo 30 mladih inovatora.

Glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević istaknuo je kako je karlovačka Udruge u 20 godina postojanja postigla zapažene rezultate u Hrvatskoj, ali i šire. Trenutak u kojem je Udruga nastala, 1993. godine usred ratnih zbivanja dokazuje kako se u Karlovcu i tada cijenilo kreativno i inovativno.

Dobar rad Udruge pohvalio je i tajnik županijske gospodarske komore Damir Furdek koji je primjetio kako je potrebna bolja suradnja sa akademskom zajednicom.

Za zamjenika predsjednika Udruge inovatora Karlovačke županije izabran je Robert Stanić.