Skupština 110. brigade ZNG/HV

KARLOVAC – Udruga pripadnika 110. brigade Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske održala je godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik Udruge Vladimir Benko izvijestio o prošlogodišnjem radu i najavio najvažnije zadaće u ovoj godini.

Detaljno je pobrojao prošlogodišnje aktivnosti i ustvrdio kako je sve planirano i odrađeno unatoč manjim sredstvima iz gradskog i županijskog proračuna kao i od donacija koje sami pribavljaju. Udruga je dobro surađivala sa Županijom i Gradom Karlovcem kao i ostalim gradovima i općinama u županiji. Bez njihovih potpora rad Udruge i planirane aktivnosti ne bi bilo moguće provesti. Na skupštini je istaknuto kako je Udruga lani raspolagala s oko 61 tisuću kuna, a za ovu godinu planirano je neznatno više novca – oko 63 tisuće.

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Damir Jelić koji je iskoristio prigodu da se ispriča braniteljima za eventualne nesporazume koji ponekad znaju doći, kako je rekao, “od nas koji se bavimo društvenim djelatnostima”.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sto_1.mp3}

Predsjednik Udruge 110. brigade Vladimir Benko predložio je, a skupština prihvatila, plan aktivnosti u 2013. godini. I nadalje će dominirati obilježavanje svih važnih datuma iz Domovinskog rata te organiziranje tradicionalnih pohoda po mjestima vezanim uz Domovinski rat, kao i dan osnivanja postrojbe 28. lipnja, najavio je Benko.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sto_2.mp3}

Godišnjoj izvještajnoj skupštini Udruge pripadnika 110. brigade nazočili su i predstavnici drugih udruga proisteklih iz domovinskog rata.