KARLOVAC – Prošla je godina bila, zasigurno, jedna od najtežih za poslovanje obrtnika u cijeloj zemlji. Smanjenje obima poslova, nemogućnost naplate, rad na crno i nelojalna konkurencija samo su neki od problema s kojima se muče obrtnici. Takva situacija je, očekivano, dovela do povećanog broja zatvaranja obrta, rečeno je na sinoćnjoj Skupštini Obrtničke komore Karlovačke županije.

Kako stoji u izvješću o radu u prošloj godini, koncem 2012. godine u županiji je registrirano 2.038 obrta ili 136 manje nego s koncem prethodne godine. Zanimljiv je podatak da je u svim djelatnostima došlo do smanjenja broja obrta, osim kod frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa. Osim toga, radilo se dosta na promociji karlovačkog obrtništva na sajmovima, kazao je predsjednik Darko Stanković. Osvrnuo se i na obrazovanje za obrtnička zanimanja te rekao da se u županiji za 23 različita zanimanja školuje 718 učenika.

Bilo je, naravno, govora i o planovima za ovu godinu, koji između, ostalog uključuju sudjelovanje na Danima piva organizacijom 10. Obrtničkog sajma.

Kao potvrdu dobre suradnje, ali i zahvalnosti Obrtnička je komora tom prilikom dodijelila Povelju karlovačkom županu Ivanu Vučiću, a za doprinos promociji obrtništva dugogodišnjim obrtnicima također su dodijeljene povelje te diplome.