web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Susret ministranata Karlovačkog dekanata u Nac. svetištu sv. Josipa na Dubovcu

KARLOVAC – Ministranti ili poslužitelji oltara, pozvani su da u župnoj zajednici služe s određenom zadaćom. On je sudionik bogoslužja, a dobrog ministranta, između ostalog, moraju resiti osobine poput iskrene nakane da doprinese uzvišenosti i ljepoti službe Božje, poslušnost i poniznost, čistoća duše, strahopočitanje, urednost i točnost, marljivost i prijateljstvo.

Upravo je danas tako Nacionalno svetište svetog Josipa na Dubovcu bilo domaćin tradicionalnog susreta ministranata Karlovačkog dekanata. Okupilo se stotinjak ministranata iz karlovačkih župa i svih dobnih skupina.

da je uloga ministranta prvi korak u razmišljanju o budućem svećeničkom zvanju potvrdio nam je i odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu te povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije vlč. Dubravko Škrlin Hren. Tako nam je kazao kako u zagrebačkoj bogosloviji ima 60-ak studenata kandidata za svećeništvo dok je 15 njih na studiju u inozemstvu te da se u posljednje vrijeme ne može govoriti o deficitu duhovnih zvanja u Hrvatskoj. Zaključuje i kako je sve više onih koji su završili neki fakultet ili studiraju, a odlučili su se krenuti putem drugog Krista.