web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Tvrtke Karlovačke županije na 16. međunarodnom sajmu gospodarstva MOSTAR 2013

KARLOVAC/MOSTAR – Županijska komora Karlovac je i ove godine organizator zajedničkog nastupa tvrtki Karlovačke županije na Međunarodnom sajmu gospodarstva MOSTAR 2013 koji će se održati od 9. do 13. travnja.Na zajedničkom štandu karlovačke komore predstavit će se tvrtke Kordun Alati, M-90, Interplan, Polar i Domes. Također, putem informativno promidžbenih materijala, Županijska komora Karlovac će ovu promocijsku aktivnost upotpuniti predstavljanjem ukupnih gospodarskih i turističkih mogućnosti Karlovačke županije.

Mostarski sajam jedna je od najznačajnijih i najvećih gospodarskih manifestacija u susjednoj BiH. Održava se na oko 30.000 m2 izložbenog prostora, a program izlaganja obuhvaća širok spektar industrijskih grana, građevinarstvo, izdavaštvo, turizam i uslužne djelatnosti. Program također obuhvaća nekoliko konferencijskih i stručnih događanja, a prema najavi organizatora ove godine izlagat će oko 800 izlagača iz 35 zemalja.

Na 16. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2013., partneri će biti svih 27 zemalja članica EU koje će se predstaviti na zajedničkom štandu, s tim što će svaka od zemalja članica istaknuti svoje posebnosti. Na BiH tržište županijski izvoznici su prošle godine ostvarili izvoz u vrijednosti 37,5 milijuna USD što predstavlja 13 posto ukupnog izvoza.