Predstavljen “Glas hrvatskih prognanika”; u novom broju Afrika, dvije obljetnice…..

KARLOVAC – U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivana Gorana Kovačića” jučer je predstavljen treći ovogodišnji broj “Glas hrvatskih prognanika”. O novom broju koju je besplatan govorio je predsjednik Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije i glavni urednik “Glasa” Ivan Mateša, ali i gosti. Gotovo stalni gost na predstavljanju Glasa je prof. dr. Slobodan Lang i Branko Čulo, hodočasnik u Haag. Programu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Josip Zaborski, novinarka Karolina Vidović-Krišto, a nastupio je Prvi pjevački zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije “Petar Svačić”.


Tema ovog broja je u znaku broja dvadeset, dvadesete obljetnice Karlovačke županije i Zajednice prognanika Hrvatske 1993. godine.

– U novom broju uz već navedene teme može se pročitati što kažu Hrvati iz inozemstva, ali i kako po mišljenju uredništva “Glasa” razmišlja njihova osoba godine novinarka Karolina Vidović-Krišto te brojne druge teme. Posebno je zanimljiva tema koja obrađuje, kako to neki vole reći, najsiromašniji kontinent Afriku. Tako je jučer u Karlovcu na predstavljanju “Glasa” bila Maja Sansović, voditeljica Udruge “Gledati srcem ” iz Zagreba.

– Mi imamo suradnju s Hrvatskom katoličkom misijom u Tanzaniji. U Africi smo u protekle dvije godine, zahvaljujući svim dragim ljudima, sagradili školu za 150-ero djece. Naš projekt ide dalje, gradimo dalje. Dio godine sam u Hrvatskoj, dio u Tanzaniji gdje radimo s djecom, pomažemo koliko god možemo. Tamo djeca jedu jednom dnevno, i to u školi. Zaista im je teško. Zahvaljujući suradnjom s Hrvatskom katoličkom misijom i naša dva svećenika u Tanzaniji, don Nikolom Sarićem i don Draženom Klapežom, koji su dolje misionari preko 30 godina pomažemo i radimo s djecom i ljudima u potrebi u Africi, naglasila je Sansović te se ujedno zahvalila Ivanu Mateši na pozivu u Karlovac.

Svi oni koji žele pomoći jer i najmanja donacija gradi školu i pomaže afričkoj djeci da žive život dostojan čovjeka mogu se javiti na elektroničku poštu ove humanitarne udruge gledati.srcem@gmail.com

Isto tako ukoliko želite biti dio onih koji u Africi pomažu djeci možete se javiti na istu adresu te se raspitati kako i na koji način možete postati dio Udruge “Gledati srcem”.