web karijera 1160*120
web struka 1160*120

“Kupujmo hrvatsko” u Karlovcu 29. lipnja

KARLOVAC – Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja najveću i općepoznatu nacionalnu akciju „Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke”, kojima promovira sve hrvatske kvalitetne proizvode, poglavito nositelje prestižnih znakova „Hrvatska kvaliteta” i „Izvorno hrvatsko”. Ove će se godine akcije već tradicionalno održati u 21 gradu diljem Hrvatske. Počinje 19. travnja u Zagrebu a završava 14. rujna u Čakovcu. U Karlovcu će akcija biti 29. lipnja na dijelu Radićeve ulice i Šetališta dr Franje Tuđmana, popularne Promenade.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” započela je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi te im se od tada dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”. Manifestacija je do danas dobila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem. Njezin najširi cilj je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima. U sklopu akcije „Vrijedne ruke” Hrvatskla gospodarska komora nastoji promovirati i sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i pojedince koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.
 

Akcija “Kupujmo hrvatsko” i „Vrijedne ruke” prepoznata je i prihvaćena kod svih naših građana. Tome u prilog govore brojne ankete rađene na reprezentativnom uzorku, od kojih je posljednja pokazala kako je čak 96,5% građana čulo za akciju, a 92% ih podupire kupovinu hrvatskih proizvoda. Na jednak način akciju su prepoznali i poduprli naši vrijedni proizvođači koji se svake godine u sve većem broju odazivaju i sudjeluju u njoj. Prošle godine ih je u akcijama “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” sudjelovalo gotovo 700, a ove se godine organizator s pravom nada još većem odazivu. Pedsetak izlagača lani je u Karlovcu predstavilo svoju ponudu.