web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Davor Kekić novi je predsjednik VZ Duge Rese i Bosiljeva

DUGA RESA – Vatrogasna zajednica Duge Rese i Bosiljeva sinoć je doživjela određene promjene. Tako je izabran novi predsjednik Davor Kekić, dok je zapovjednik ostao Miro Mamić. No kako to i novi i stari predsjednik kažu, to ne znaći da staro vodstvo nije bilo dobro, već je valjalo uvesti mladost i svježinu u zajednicu.

Rad Vatrogasne zajednice većinom se odnosi na provođenje preventivnih aktivnosti na području djelokruga rada, opremanje operativaca, obrazovanje, a tim stopama nastavit će i novi predsjednik. U svom programu poseban naglasak dat će se i na rad s mladima i djecom.

Zajednica obuhvaća 6 dobrovoljnih vatrogasnih društava, no neka još ne zadovoljavaju standarde opremljenosti, na tome će se zasigurno poraditi. Zajednica broji dovoljan broj operativaca, ali na području Bosiljeva potrebno je omasoviti članstvo. U zajednici djeluju samo dobrovoljci koji za svoj rad još uvijek na primaju naknadu, što bi trebalo promijeniti.

Za zajednicu je iznimno važna Gasilska zveza Črnomelj, s kojom su pobratimljeni već dugih 36 godina. Od njih su dobili veliku pomoć, a posebno u opremanju društava.

Na kraju skupštine, zahvalnice i priznanja za dugogodišnji doprinos u radu zajednici dobili su zaslužni pojedinci.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vzdresa_izborna/*{/rokbox}