KABA

Slavlje Poreča i Rudara iz Ruda

finale djevojčica RK Poreč (crvene) – RK Moslavac Popovača (plave) 

KARLOVAC –  Iza nas je prva polovica 13. Otvorenog prvenstva Hrvatske u rukometu za djevojčice i dječake. Jučer su u  prvom planu bili supermini rukometaši i rukometašice rođeni 2003. godine. U tri karlovačke dvorane, točnije deve supermini terena, natjecale su se 52 ekipe dječaka i 32 ekipe djevojčica. Zlatne medalje i pehari za najbolje putuju u “Poreč” i “Rude”. Ekipa djevojčica RK “Poreč” pobijedila je u iznimno napetom finalu male rukometašice Moslavca iz Popovače sa 10:9. U konkurenciji dječaka RK “Rude” u borbi za zlato uvjerljivo je bio bolji od “Umaga” sa 12:9.
Proglašene su i najboljie postave cijelodnevnog turnira. Iz pobjedničke momčadi “Poreča” tu su najbolja vratarka Julija Marjanović i najbolja igračica Jana Cvek te  Nikolina Matošević. Najbolji ekipu čine još najbolji strijelac turnira Magdalena Cvetić iz “Moslavca”, Anastazija Malić i  Ema Ščira iz labinskog “Rudara” te Mia Brkić iz “Sesveta”.

Najbolju postavu kod dječaka čine najbolji igrač turnira Janko Načkar i najbolji vratar Matija Kuhar. Oboje iz pobjedničke ekipe “Rudara” iz Ruda. Iz iste ekipe tu je i Andro Lopac. Među najboljima našla su se i dva igrača finalista “Umaga”. To su najbolji strijelac turnira Erik Vukotić i David Kičalić. Najbolju postavu još čine Anto Bačić iz “Opuzena” i igrač domaćina Andrija Starčević iz Rukometne škole Karlovac.       
Uz velika finala odigrane su utakmice i utješnih malih finala.

Selekcija djevojčica Rukometne škole Karlovac bila je prva u malom finalu, dok su dječaci bili četvrta ekipa velike završnice.

Rezultati:
Djevojčice
-veliko finale : RK Poreč – Moslavac Popovača 10:9 (za 3. mjesto Rudar Labin – Sesvete 14:8)

Dječaci
-veliko finale: Rudar Rude – Umag 12:9 (za 3. mjesto Opuzen – RŠ Karlovac 10:8)