Kreće sezona motorista – obratite više pozornosti na njih

KARLOVAC – Dolaskom lijepog vremena, sudionici u cestovnom prometu u povećanom broju postaju motociklisti, mopedisti te biciklisti, koji su poznatiji kao jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Kao bi njihova sigurnost bila na visokoj razini, Postaja prometne policije Karlovac provodi niz preventivnih radnji.

Naime tijekom protekle godine u prometnim nesrećama smrtno su stradala tri vozača motocikla, jedan putnik na motociklu, jedan vozač mopeda, jedan biciklist i dva pješaka. Stoga karlovački plavci provode preventivne akcije radi povećanja sigurnosti u prometnu. Prva akcija je već ovu nedjelju, kazao nam je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Saša Lenard, gdje će se u crkvi na Baniji biti održana misa i blagoslov motora za što uspješniju sezonu.

Druga i najveća aktivnost je Karavan za život, koja će 4. svibnja u Karlovcu okupiti više od 3 tisuće motorista iz cijele Hrvatske, ali i šire. Na ŠRC-u Korana za njih će biti organizirana vožnja spretnosti na poligonu.

Načelnik Lenard napominje da prije nego sjednete na svoj motor, uvjerite se u njegovu ispravnost, provjerite končnice, ulje, a posebno opremu. Osim kacige, važna su i čizme, jakna te posebno kaciga.

Posebno upozorenje ide vozačima ostalih vozila – obratite više pozornosti prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, ili skretanja upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu.