web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Eremić: Gradimo toleranciju za bolje sutra

VOJNIĆ – 1881. godine održana je prva sjednica u Vojniću. 132 godine kasnije općina Vojnić proslavila je svoj dan sveččanom sjednicom održanom u Domu kulture ”Kralj Petar Svačić”.

Uređenje vodotoka Radonje, izgradnja 3 stambene zgrade, Doma kulture, dječjeg vrtića, asfaltiranje brojnih cesta, projekt održive gradnje na zgradi općine, samo su neki od brojnih projekata realiziranih u protekle 4 godine, kazao je načelnik općine Branko Eremić.

Najveći uspjeh općine je priprema dokumentacije te ishođenje građevinskih dozvola za velike infrastrukturne projekte. Tako je dobivena dozvola za sanaciju i uređenje odlagališta otpada, projekta vrijednog 14 milijuna kuna, zatim dozvola za obnovu 40 kilometara lokalnih cesta u vrijednosti 9 milijuna kuna. U ponedjeljak kreću radovi na povijesnoj investiciji u Vojniću, napominje načelnik Eremić vrijednoj 34 milijuna kuna, a radi se o izgradnji mješovite kanalizacije s pročistačem otpadnih voda.

Svi ti projekti ne bi bili realizirani da općina nije imala dobru suradnju s mjesnim odborima, vjerskim zajednicama, udrugama, građanimaa, ali i Karlovačkom županijom. Naime zamjenik župana Milenko Rebić kazao je kako će županija i dalje pomagati razvoju ove općine koja zasigurno pokazuje veliki napredak.

Ove četiri godine u višenacionalnoj općini u kojoj svi zajedno grade toleranciju za boljitak svih stanovnika, odrađene su u interesu građana, koji će uskoro dati svoj sud, zaključio je načelnik.

Na sjednici su dodijeljene nagrade najzaslužnijim pojedincima za rad u doprinos općini Vojnić, a nagradu za životno djelo dobio je gospodin Jovan Kosir koji se zahvalio u ime svih dobitnika. Program je upotpunjen i bogatim kulturno umjetničkim programom.