web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Mačevaocima na uspjesima čestitao gradonačelnik Jelić

KARLOVAC – Sa 104 medalje, 12 naslova državnog prvaka te 2 europska prvenstva i još brojnim uspjesima, pohvalili su se članovi Mačevalačkog kluba Karlovac danas gradonačelniku Karlovca Damiru Jeliću, koji ih je primio u Maloj vijećnici. Klub je formalno osnovan 2003.godine, no s aktivnim radom započeo je tek 2009. godine, rekao je trener Kluba Krešimir Profozić, dodavši da su se djeca na prvo prvo natjecanje prijavila u svibnju 2010. godine. Trener Profozić predstavio je i djevojčicu Anamariju Banjac koja je, već dvije godine za redom, hrvatska kadetska reprezentativka. Osim toga, mladi mačevaoci postižu dobre rezultate na turnirima u našoj zemlji, Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Poljskoj i Francuskoj. Mačevaoci su se pohvalili i natjecanjem u njihovoj organizaciji koje je održano u svibnju prošle godine u dvorani u Grabriku.

Mlade mačevaoce pohvalio je gradonačelnik Jelić rekavši kako je vjerojatno teško baviti se odgovornim sportom, koji traži mnogo discipline, strpljivosti i vještine.

Gradonačelnik je kazao kako je sretan zbog toga što klub ovako intenzivno živi tek nekoliko godina, što znači da je jedna nova vrijednost nastala u Karlovcu.

Na kraju im je poručio kako ne postoji protivnik koji se ne može pobijediti, ali da je zapravo najteže pobijediti samoga sebe.

Inače, članovi kluba sudjeluju i u kulturnim događanjima u Karlovcu primjerice na čuvenim Proljetnim promenadama.