web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Na Vunskom polju novi košarkaški teren

KARLOVAC – Na Vunskom se polju trenutno uređuje novi košarkaški teren, koji bi trebao biti dovršen ovih dana. Osim toga, Grad ima i posebno idejno rješenje za ostatak Vunskog polja, koje će biti usklađeno s potrebama i željama građana, kazala je danas zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković na press konferenciji na kojoj je bilo riječi o važnosti bavljenja sportom i rekreacijom.

Uz to, Kolaković je još rekla kako Grad Karlovac puno izdvaja za sport, ali da mu se to vraća na najbolji mogući način – uspjesima sportaša.

– Grad Karlovac je zaista grad sporta i sportaša, mi imamo preko 130 sportskih klubova, a da bi se oni kvalitetno mogli baviti sportom, potrebno je osigurati i infrastrukturu, kazala je Kolaković.

O važnosti bavljenja sportom i rekreacijom govorio je i predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitel, koji je pohvalio Strategija o razvoju karlovačkog sporta do 2020. godine. – Ta Strategija koja je usvojena na Gradskom vijeću jedan je od najbitnijih dokumenata za razvoj sporta u Karlovcu koji obuhvaća 11 poglavlja, a jedno od tih poglavlja je i rekreacija. Cilj je da se ljudi počnu više rekreativno baviti sportom, kako bi bili zdraviji. Stoga i trebamo što više ovakvih javnih vanjskih sportskih terena, poručio je Feitl.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kosarkasko_igraliste/*{/rokbox}