DanZemlje_Dubovac_2013_nalovnica

KARLOVAC – Unatoč kiši na Starom gradu Dubovcu u tijeku je velika ekološka akcija čišćenja okoliša “Zelena čistka”. Akcijom se obilježava Dan planeta Zemlje. Ovoj lijepoj akciji odazvali su se brojni osnovnoškolci i srednjoškolci, njih više od 100. Organizatori su Karlovačka županija, Policijska uprava karlovačka, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, Grad Karlovac uz pokroviteljstvo i pomoć tvrtki „Čistoća“ i „Zelenilo“ Karlovac. Osim školaraca akciji su se priključili čelnici Grada Karlovca i Karlovačke županije te PU karlovačke.

– Poglavito pozdravljam učenike koji su se u velikom broju odazvali ovoj akciji, svakako je to za pohvalu, za pohvalu su akcije koje su za vikend održane u Ogulinu i Slunju. No, ovaj je dan isto tako svima nama za opomenu jer Dan planeta Zemlje nije samo danas. Okoliš moramo čuvati svaki dan. Dobro je to da djeca od malih nogu sudjeluju u ovakvim akcijama te da već u dječjim vrtićima uče kako čuvati prirodu, jer samo ju na taj način možemo sačuvati za buduća pokoljenja, poručio je župan Vučić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_zemlje_2013/*{/rokbox}

 

Uz župana, akciji se priključio gradonačelnik Karlovca Damir Jelić koji se također školarcima zahvalio na sudjelovanju.

– Čovjek je vezan uz prirodu, a na ovom predivnom prostoru Starog grada Dubovca najbolje se vide rezultati te vezanosti. Ova akcija je hvale vrijedna, i nadam se da ćemo svi dati svoj mali doprinos za ljepši Karlovac i u konačnici za Karlovačku županiju, rekao je gradonačelnik Jelić prije samog početka čišćenja okoliša Starog grada koji će s prvim proljetnim sunčanim danima čišći dočekati turiste koji ga rado obilaze.

Inače, današnja “Zelena čistka” sastavni je dio projekta “Zdrav za pet”, koji se provodi od listopada prošle godine. Prva komponenta projekta, ispričao je danas zamjenik načelnika PU karlovačke Ivica Porubić, obuhvaćala je edukaciju o problemima ovisnosti o drogama, alkoholu i kocki.

– Kroz taj projekt mladima smo prenijeli naša znanja o tome kako se boriti protiv tih štetnih navika. Današnja akcija “Zelena čistka” ima za cilj razvijati pozitzivne stavove o zaštiti okoliša, izjavio je zamjenik načelnika PU karlovačke.