web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Grad i Županija potiču korištenje obnovljivih izvora energije

KARLOVAC – Karlovačka županija je raspisala natječaj za sufinanciranje projekta poticanja korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba za 2013 godinu.

Županija će tako sufinancirati troškove ugradnje 35 solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanja i 48 kotlovskih sustava na biomasu.
Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinancirat će se u iznosu od 50% nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000 kuna po kućanstvu. Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati za troškove nabave i ugradnje opreme sustava za korištenje obnovljivih izvora energije nastale nakon 12. prosinca 2012. godine.
Prijave se primaju do 29. svibnja, a više informacija možete pronaći na internetskim stranicama Karlovačke županije.

Gotovo identičan natječaj objavio je tjedan dana ranije i Grad Karlovac koji sufinancira ugradnju 80 sustava za iskorištavanje obnovljivih izvora energije u kućanstvima, i to 35 solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanja i 45 kotlovskih sustava na biomasu. Gradski natječaj otvoren je do 31. svibnja, a više o natječaju možete, također, potražiti na njihovim internetskim stranicama.