Udruga Zvončići dobila radni prostor na Švarči; uskoro dolazi senzorni kabinet

KARLOVAC – Udruga za djecu s teškoćama u razvoju “Zvončići” od danas ima prostorije na Švarči na adresi Riječka 9 b. Ključeve prostorija koje će besplatno koristiti narednih deset godina danas je predsjednici Udruge Snježani Čop predao gradonačelnik Damir Jelić.Gradonačelnik Jelić ujedno je pohvalio rad ove udruge. -Ovako se radi u udrugama na pravi način. Radi se o vašem velikom srcu. Vi ste pokrenuli ovu akciju. To što smo mi ovdje dali kao grad, ne dajem ja osobno svoje, nego raspodjeljujemo opće dobro svih i prepoznajemo gdje je to potrebno dati. Ovdje je svaka kuna oplemenjena. Dati djeci je uvijek sreća, a dati djeci koja imaju teškoće u razvoju to je neizmjerno dvostruko zadovoljstvo, kazao je gradonačelnik.

U novom će prostoru Udruga “Zvončići” pružati usluge rehabilitacije senzorne integracije po europskim standardima svoj djeci kojoj je to potrebno.Naime, kako je danas kazala predsjednica Udruge Snježana Čop u Karlovačkoj županiji samo deset posto djece ima neku vrstu rehabilitacije.

– Mi smo prva udruga u Županiji koja je počela taj proces i uspjeli smo zahvaljujući mnogim dobrim ljudima, Gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji, poduzetnicima, gradskim tvrtkama, gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Ovo je rehabilitacijski centar tipa centra socijalne skrbi. Nećemo se ponavljati s postojećim zdravstvenim institucijama, nego ćemo ponuditi nešto što oni ne pružaju, izjavila je Čop. Prostor bi trebao biti uređen za dva mjeseca, a u uređenju će pomoći četiri braniteljske udruge – Wolf, Rebels, Specijalna postrojba „Grom” i 202. brigada. Cijeli projekt je vrijedan oko 400 tisuća kuna, a troškovnik građevinskih i obrtničkih radova iznosi 168 tisuća kuna.