web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Praznik rada u znaku prosvjeda – radnici DIP-a tri, a Adriadiesela dva mjeseca nisu dobili plaću

KARLOVAC – Međunarodni praznik rada, osim tradicionalne karlovačke biciklijade u organizaciji podružnice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, će proteći u prosvjednom tonu, kao i u ostatku zemlje.

– I mi iz Karlovca, bez obzira što će toga dana biti održana tradicionalna biciklijada dat ćemo svoj udio prosjednom skupu u Zagrebu, istaknuo je županijski povjerenik Saveza samostalnih sindikata RH Nikola Badovinac.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badovinac1.mp3}

U Zagreb će ići i prosvjednici iz Karlovca, predviđa se njih nekoliko desetaka dok se na središnjem zagrebačkom trgu očekuje više od 20 tisuća učesnika.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badovinac2.mp3}

A da potreba za prosvjednom itekako ima potvrđuje sljedeći primjer.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badovinac3.mp3}

Radi se o brojki oko 80 radnika koji već tri mjeseca nisu dobili plaću, a Badovinac kaže da će se situacija riješiti kroz predstečajnu nagodbu ili će tvrtka otići u stečaj. Dodaje kako je štrajk najavljen i u tvrtki Adriadiesel gdje je u tijeku postupak mirenja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badovinac4.mp3}

S druge strane, to ipak neće zasjeniti jubilarnu 20. biciklijadu do Grduna. Kako kaže Badovinac, prvi sudionici će krenuti iz Duge Rese u 8 i 30 sati ispred Robne kuće. Početak okupljanja u Radićevoj ulici predviđen je za 8 sati.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badovinac5.mp3}

Ovim putem ujedno pozivaju sve da se sutra od 18 sati odazovu i prisustvuju probnom snimanju. Nakon fotografiranja, u 10 sati starta biciklijada. Pedalira se provjerenom rutom preko Mačekove ulice, Marmontove aleje, Borlina i Zadobarja do kupališta Grdunac. Očekivani dolazak je 11 sati. Osigurano je 2.200 majica, više od 2.300 porcija vojničkog graha, 200 litara voćnog soka i 500 litara piva. Kotizacije nema, ali podsjećaju da mlađi od 14 godina obavezno moraju nositi kacige, a mlađi od sedam godina biti u sjedalicama.

prosvjed