web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kinoklubaši predstavili Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival u Varaždinu

VARAŽDIN – Od 25. do 28. travnja u Varaždinu je održan 4. Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih – VAFI, čiji je organizator Filmsko-kreativni studio VANIMA. Članice Videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba Karlovac Ana Ivaniš, Elena Cvitković, Karla Stanić te Ksenija Sanković predstavile su nadolazeću 18. Filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival ne samo domaćim filmašima, već i gostima iz Izraela, Hong Konga, Tajvana, Slovenije, Egipta, itd. Prijave za naše popularno karlovačko “žutilo” otvorene su do 1. lipnja te će se zasigurno neki od filmova prikazanih u Varaždinu moći pogledati i na karlovačkom filmskom platnu.

VAFI je jedinstven festival specijaliziran za dječju animaciju, te su sudionici prema uzrastu podijeljeni u 3 kategorije – MINI (do 10 godina), MIDI (11-14 godina) i MAXI (15-18 godina). Uz potporu UNICEF-a Hrvatska i Ureda pravobraniteljice za djecu, osim glavnih nagrada VAFI dodjeljuje i PLAVI VAFI – nagradu za film koji najviše promiče dječja prava. Ovoga puta su prikazana čak 103 animirana filma iz cijelog svijeta u natjecateljskom programu te još deseci u različitim popratnim događanjima – projekciji afričkih filmova mladih autora, radionicama, projekcijama videospotova u suradnji sa MTV-om, predstavljanju knjiga i rada na dugometražnom filmu Sjeverozapadni vjetar ilustratora i animatora Zdenka Bašića (koji je bio i član žirija) te kroz različite aktivnosti.

Dugogodišnja suradnja varaždinske VANIMA-e i Kinokluba Karlovac ove godine se dodatno proširila. Voditelji VANIMA-e bit će sudionici Europske konferencije filmskog i videostvaralaštva mladih koju Kinoklub organizira uz filmske festivale u rujnu te su upravo članovi VANIMA-e autori ovogodišnjeg animiranog foršpana za 18. FRaMe i 6. FRFF.

http://vimeo.com/user17460022/review/63898403/8e1f583323

vafi_2