KABA

Ogulinci već uređuju skijašku stazu Vučići za iduću sezonu

OGULIN – Vrijedni članovi skijaškog kluba Ogulin u nedjelju su uređivali skijališta Vučići. Kao što su i planirali za prvi korak daljnjeg uređenja skijališta produžili su skijašku stazu Kuti za još 100 m, s postoječih 200 m na sada 300 m, te je očistili od drveća i granja. Trenutno su u pregovorima s drugim vlasnikom te planiraju i dalje produžiti skijašku stazu za još nekih 200 m tako da bi u konačnici dobili dužinu staze od oko 550 m, s visinskom razlikom od oko 200 m.

Za drugi dio uređenja i to ubrzo planiraju produživanje staze, postavljenje rasvjete na očišćeni dio staze, te ravnjanje staze. Za treću fazu izgradnje članovi kluba imaju u planu napraviti procjep kroz šumu za monitiranje nove skijaške vučnice.

– Skijalište će i dalje biti besplatno za sve posjetitelje kao i sav ostali popratni sadržaj. Možemo se pohvati da smo ove godine na skijalištu imali u par navrata veći broj djece na stazi nego odraslih osoba što dovoljno govori o posjećenosti i interesu mladih za skijanjem, bordanjem i sankanjem. Skijalište se nažalost i dalje finacira isključivo od članova kluba i zaljubljenika u sniježne sportove, poručuju iz ogulinskog ski kluba.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/skijaliste_vucici/*{/rokbox}