KABA

Ovogodišnja proslava Dana Ozlja u znaku obnove bratimljenja s općinom Metlikom

OZALJ – Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan 30. travnja 1671. godine završili su svoje životne pute. Međutim, njihovo postojanje ostavilo je neizbrisiv trag u povijesti Hrvata i njihova se imena spominju s dubokim poštovanjem. U njihovu čast 30. travnja Ozalj obilježava Dan Grada.

Ovogodišnja proslava Dana Ozlja ostat će upamćena i po obilježavanju 30. godišnjice bratimljenja sa susjednom slovenskom općinom Metlikom. U znak daljnje dobre suradnje obnovljen je sporazum koji su svojim potpisom potvrdili župan općine Metlika Darko Zevnik i ozaljska gradonačelnica Biserka Vranić. Čestitkama su se priključili i karlovački župan Ivan Vučić te gradonačelnici i načelnici okolnih gradova i općina te brojni drugi uzvanici.

Ujedno su i dodijeljena priznanja najzaslužnijim građanima. Tvrtki Petica, koja se bavi izradom metalnih konstukcija i dijelova te Marijanu Lešćanacu dodijeljena je nagrada za poseban doprinos u razvoju gospodarstva, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ilije Strahinića za razvoj poljoprivrede, Tomislavu Marinčiću za humanitarni rad te umirovljenoj profesorici geografije Ani Nekić nagradu za životno djelo.