web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Zamirišale devedesete

KARLOVAC Ono što je trebala biti revijalna utakmica s jasnim ishodom bio je totalni vremeplov u razdoblje sredine devedesetih kada su se utakmice s “Badelom” doživljavale kao praznici pružajući uvijek neizvjesnost, vruću dobrodošlicu i pregršt ruku u zraku nakon svakog domaćeg gola. I iz tih susreta Zagrepčani su više manje izlazili kao pobjednici ali su za dva boda uvijek dobro natopili dres znojem, a utakmice nisu bile lišene neizvjesnosti. Cindrić je stajao ispred Ivića u 26. minuti, a pod nogama mu je bila crta sedam metara. Semafor je pokazivao 13:13. Ruka je zadrhtala, a golman Zagreba Ivić skinuo je kazneni udarac i prvaci su na poluvrijeme otišli s dva pogotka prednosti.

                                       Suci

Van svih očekivanja momčad “Karlovca” drsko se vratila nakon slabog otvaranja utakmice. Već u sedmoj minuti utakmice bilo je 6:2 za “Zagreb”. Sve je upućivalo na to da će se gosti očekivano rezultatski odvojiti te da će ovo biti samo još jedna revijalna utrakmica u nizu. S time se nisu složili Huljina, Borozan i Cindrić pa su golovima uhvatili priključak da bi u 18. minuti golovima Požege i Huljine na semaforu stajalo 8:8. Karlovčani drže priključak i u 26. minuti rezultat je 13:13. Odlični Cindrić nije realizirao sedmerac za vodstvo pa se na poluvrijeme otišlo sa dva pogotka zaostatka. I u nastavku utakmice “Karlovac” nije htio posustati. U 41. minuti rezultat je 20:21 za goste kada na scenu stupa sudački par Pavić-Torbarina. Pogubljeni u prostoru i vremenu, s jasnim tendencijama da se ošteti domaća ekipa ne bi li joj okopnili volju kojom se do tada ravnopravno nadigravala s prvacima. Bilo je tu svega, nekoliko nedosuđenih isključenja za “Zagreb”, izmišljenih probijanja, nedosuđenih sedmeraca. Susret je tada poprimio sasvim drugu boju i više to nije bila skromna ekipa na pragu senzacije u susretu sa daleko vrijednijim profesionalcima, već čista režija i namještanje utakmice u, po slobodnom sudačkom uvjerenju, “normalnije” okvire. Tih minuta bilo je žalosno gledati u kojoj se situaciji nalazi hrvatski klupski rukomet. Širila je ruke cijela kluba “Karlovca”, publika je glasno protestirala časteći prvake i suce povicima “lopovi” i “cigani”. Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac stavljan je u društvo pomno odabranih predikata. Nažalost ništa se nije moglo da bi na kraju Dinko Đanković uz smiješak samo odmahnuo rukom. U 51. minuti bilo je 23:25 no svima je sve bilo odavno jasno, jer se žuti duo nije predavao. Savršenstvo je moralo i dalje ostati bez mane. Na kraju ostao je osjećaj ponosa, a momčad “Karlovca” ispračena je glasnim pljeskom.

                                      Publika

Jučer je bilo najvidljivije kako brojna i glasna publika može gurati domaću momčad i tjerati ju da na momente nadmaši samu sebe. U ovom broju i s tim žarom, na karlovačkom parketu uredno mogu pasti i Nexe i Sisak i Dubrava i Poreč, a velika želja svlačionice da se sezona završi na trećem mjestu lako je ostvariva. Nemoguće je bilo ne primjetiti da je tribinom jučer zamirisao duh devedesetih kada je dvorana disala za rukomet. Nakon dugo dugo vremena vratio se žar među gledatelje i bilo bi odlično da tinja i na iduće četiri domaće utakmice u Ligi za prvaka. Štoviše na krilima sjajnog izdanja i požrtvovnosti mlade momčadi, trebalo bi lagano krenuti puniti i drugu tribinu.

                                     Luka Cindrić

Strašno je zvučala vijest da se u subotnjem porazu u Sisku ostalo i bez bodova i bez Luke Cindrića. Prema prvim informacijama Ogulinac je trebao biti van igre nekoliko utakmica da bi jučer uredno istrčao na parket i zabio svoju uobičajnu kvotu golova. Plasirana “patka” ili ne obrana “Zagreba” u nekoliko navrata samo je slijegala ramenima, a gostujući trener Boris Dvoršek vjerojatno bi si počupao i posljednju vlas kose s glave da mu je koja ostala. Ili je!? Cindrić je stao na devet golova i osam asistencija. Raspoloženu vanjsku liniju upotpunio je Borozan s pet golova. Ono što je uvjetno rečeno “zaštekalo” jesu izvođenje sedmeraca (3/6) i šutevi s krila.

                                      HRK Karlovac

Rukometaši su jučer pokazali da kada su raspoloženi kvalitetom mogu bez problema dosegnuti nivo današnje SEHA lige. Na gospodarskim je i politčkim strujama da omoguće godinama sjajnom klubu egzistenciju i mogućnost zadržavanja mladih nadarenih igrača. Gotovo je nevjerojatno kako čarobnjaci u klubu svake godine uspiju sastaviti pristojan sastav za vrh lige uz redoviti ljetni odljev glavnih okosnica momčadi (Mandalinić, Obranović). Ovoj momčadi nedostaje samo zrno poticaja pa da bude kompetitivna i da ugočuje najbolje ekipe regije. Adekvatnom brigom klub bi trebao imati sjajnu budućnost što pokazuju i rezultati uskršnjeg turnira u Pragu.