KABA

Kunović na visinskim pripremama u Bugarskoj

BELMEKEN – Mateja Kunović, članica TKD “Banija”, već četiri dana nalazi se na visinskim pripremama sa seniorskom reprezentacijom. Pripreme odrađuju u Belmekenu, poznatom bugarskom sportskom trening centru smještenom na 2600 metara nadmorske visine. Razlog zbog kojeg su tamo je taj što se Svjetsko prvenstvo prvenstvo u taekwondou, koje dolazi u srpnju, održava u Puebli. Meksičko gradu na 2160 metara nadmorske visine.

                                      SC Belmeken

Sportski centar Belmeken izgrađen je 1967. godine za potrebe sportaša bivše Istočne Njemačke (DDR) i Bugarske koji su se pripremali za OI u Meksiku 1968. Izgradnju centra udaljenog 140 kilometara od Sofie, finacirale su vlade dvaju država, a do 1991. on je bio zatvorenog tipa namjenjen isključivo sportašima dvaju zemalja istočnog bloka. Danas se tamo pak pripremaju brojni sportaši drugih država.

Mateja Kunović već četiri dana nalazi se na visinskim pripremama sa seniorskom reprezentacijom. Pripreme odrađuju u Belmekenu, poznatom bugarskom sportskom trening centru smještenom na 2600 metara nadmorske visine. Razlog zbog kojeg su tamo je taj što se Svjetsko prvenstvo održava u Puebli. Meksičkom gradu na 2160 metara nadmorske visine. Tako se žele 

SC Belmeken

Sportski centar Belmeken izgrađen je 1967. godine za potrebe sportaša bivše Istočne Njemačke ( DDR) i Bugarske koji su se pripremali za OI u Meksiku 1968. Izgradnju centra udaljenog 140 kilometara od Sofie, finacirale su vlade dvaju država, a do 1991. on je bio zatvorenog tipa namjenjen isključivo sportašima dvaju zemalja istočnog bloka. Danas se tamo pak pripremaju brojni sportaši drugih država.