web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Obilježavanje Europskog tjedna krenulo danas i trajat će do 9. svibnja

KARLOVAC – Već deset godina u Karlovačkoj županiji obilježava se Europski tjedan. Ove godine obilježavanje je usmjerno mladima, odnosno informiranju mladih o pozitivnim stranama Europske unije. Čitavim nizom aktivnosti koje su započele danas Europski tjedan biti će obilježen diljem županije.

Karlovačka županija jedna je od prvih u Hrvatskoj koja je odlučila organiziranjem Europskog tjedna građanima približiti pozitivne strane ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a ove godine to je iznimno bitno jer Hrvatska je od 1. srpnja punopravna članica unije. Brojne aktivnosti su odrđene, no aktivnosti će se nastaviti i dalje.

Ove godine Europski je tjedan usmjeren mlađim generacijama. Mladi nisu slučajno izabrani kao ciljana skupina ovogodišnjeg Eurospkog tjedna u našoj županiji. Naime, pokazalo se da su mladi najskeptičniji prema ulasku Hrvatske u uniju.

Karlovačka županije aktivno provodi dva projekta vezana uz Europsku uniju, radi se o projektima Zdrava djeca u zdravim obiteljima i Ljubičice u školama.

Važno je za istaknuti kako će u sklopu aktivnosti u suradnji sa Policijskom upravom biti organizirano i predavanje o novom režimu putovanja u Europsku uniju nakon 1. srpnja. Naime Hrvatska će po procjenama tek od 2015. biti u Šengenskom režimu, a od 1. srpnja prilikom putovanja u Sloveniju građani će umjesto dvije prolaziti samo jednu kontrolu.