Otvoreni dani Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu

KARLOVAC – Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac danas i sutra, ali i cijeli idući tjedan provodi aktivnost „Otvoreni dani škole”, u sklopu kojih će zainteresiranim učenicima završnih razreda osnovnih škola biti prezentirana zanimanja i smjerovi za koje se u školi mogu obrazovati.

Cilj ove aktivnosti je promocija zanimanja u školi, a kroz promociju sve zainteresirane vodit će učenici i nastavnici škole.

– Važno je da dođu i ostali učenici, ne samo oni završnih razreda osnovnih škola. Mogu doći i u pratnji roditelja. Svi koji dođu dobit će potrebne informacije, a i neka znanja koja nisu znali o školi i o zanimanjima koje škola nudi, kazala je Đurđica Janjanin, vršiteljica dužnosti ravnateljice Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

Šumarsko drvodjeljska škola ima 304 učenika i 60 djelatnika, a uz tradicionalno zanimanje šumarski tehničar, nudi još zanimljivih zanimanja.

– Vjerujem da ćemo uvesti zanimanje šumar, riječ je o trogodišnjem zanimanju. Svaki dan očekujemo potvrdu od ministarstva. Osim šumarskog tehničara imamo zanimanje drvodjeljski tehničar dizajner te zanimanje stolar i tapetar, rekla je Janjanin.

Iako su otvoreni dani škole trebali biti još samo sutra, iz škole poručuju da će i cijeli naredni tjedan provoditi ovu aktivnost kako bi svi oni što žele mogli dobiti potrebne informacije o nastavnim programima. Škola će za sve posjetitelje biti otvorena od 8 do 19 sati.