KABA

Komemoracija za B. Vukelića: “Bio je rođeni vođa, predodređen za uspjeh”

KARLOVAC – Mi si danas moramo priznati da nismo niti svjesni veličine onoga kojega smo izgubili”, moglo se čuti na komemoraciji održanoj u velikoj vijećnici grada Karlovca za saborskog zastupnika Branka Vukelića koji je u petak, 3. svibnja, preminuo nakon duge i teške bolesti u 56. godini života.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gojsic1.mp3}, kazao je Vukelićev bivši stranački kolega i prijatelj Željko Gojšić.

U njegovu političkom životu mnoge su se silnice okretale protiv njega i on prima udarce i iz bližeg i iz daljeg, i sa lijeva i sa desna, nastavlja Gojšić i dodaje kako je Vukelić bio dobar medij i meta za razne intrige, klevete, te kriva i lažna svjedočenja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gojsic_2.mp3}

Bio je dobar, pošten i iskren čovjek koji nikog nije gazio, a zato je bio meta raznih bezdušnih licemjera i osporavatelja, a sve je to naročito kulminiralo kada se razbolio i kada su takvi osjetili svoju šansu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gojsic_3.mp3}

Bio je neumorni radnik koji je svaku ideju pretvarao u stvarnost, a suradnici su teško mogli pratiti njegov korak.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gojsic_4.mp3}

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gorsic_1.mp3}, kazao je bivši državni tajnik MORH-a Željko Goršić.

Na komemoraciji je govorio i Zoran Sabljarić koji, osim što je bio Vukelićev politički, bio je i njegov prijatelj iz djetinjstva.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sabljaric_1.mp3}

Komemoraciji nije prisustvovao niti jedan Vukelićev kolega zastupnik uključujući trojicu iz Karlovačke županije. S druge strane, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić nije htio govoriti o Vukelićevu životu i radu tek je u svoje i u ime župana Karlovačke županije Ivana Vučića izrazio sućut obitelji. Prvi je u knjigu žalosti upisao “Čovjek snuje, Bog određuje. Neka te u vječnosti čuvaju anđeli. Iz srca, Damir Jelić.”

jelic_vukelic