Bogat kulturni tjedan

KARLOVAC – Od 6. do 11. svibnja, u Sisku se održava Međunarodni festival dječjih kazališta “Maslačak”, tradicionalna kazališna smotra kojoj je glavna značajka da djeca i mladi izvode predstave za djecu i mlade. Proslava sada već petnaestog rođendana dodatno potvrđuje dugu kazališnu tradiciju njegovanja dječjeg stvaralaštva na tim prostorima. Dramski studio Gradskog kazališta “Zorin dom” Karlova,c gostovat će na Međunarodnom festivalu u Sisku 08. svibnja 2013. u 13 sati sa predstavom “Bajka zbrčkalica”. Simpatična i popularna predstava “Bajka zbrčkalica”, u režiji Sanje Hrnjak, i tekstu Irene Kolar Vudrag, nastupaju najmlađi glumci karlovačkog kazališta. Oni publici u jednom “miksu” prikazuju mnoge dobro poznate bajke poput Pepeljuge, Crvenkapice, Ivice i Marice, Trnoružice, Tri praščića… Poznati likovi susreću se u nepoznatim okolnostima. Njihove su tajne i sudbine napokon otkrivene. Kako netko iz vučjeg trbuha može izaći živ? Zašto se kućica od čokolade ne rastapa ispod sunca i kiše? Zašto cipelica odgovara samo Pepeljugi i nikome više? Scenografiju, izbor kostima i crteže na slajdovima potpisuje Igor Dobranić, a scenske pokrete Martina Maričić.

U petak, 10. svibnja u 11 sati, u Zorin domu, održat će se program/projekt pod nazivom “Zajednički hod u radosti života”. To je projekt suradnje Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac i Gimnazije Karlovac na području kulture sa svrhom promicanja kvalitetnijeg učeničkog života i poticanje volonterskog rada.

Također će se ispred Zorin doma u petak, 10. svibnja, od 08- 14 sati održavati susret numizmatičara.

U nedjelju, 12. svibnja počinje otvorenje manifestacije “Karlovački vrtuljak” u sklopu dječjeg tjedna. Otvorenje će biti ispred Zorin doma u 11 sati i manifestacija traje cijeli tjedan, od 12. 05. do nedjelje 19.05. 2013.

U ponedjeljak 13.05.2013., u 20:30 u Vukovaru, održat će se izložba fotografija karlovačkog fotografa Igora Čepurkovskog. Igor je od 2009.g., na poziv ravnatelja karlovačkog kazališta Zorin dom, gospodina Zvonimira Ilijića počeo surađivati u kazalištu kao kazališni fotograf.

Autor je mnogih plakata, programskih knjižica, fotografija predstava rađenih i izvođenih u gradskom kazalištu Zorin domu. Izlagao je kolektivno i samostalno u Zagrebu i Karlovcu, a zadnja vrlo zapažena izložba je izložba kazališne fotografije u Novom mestu u Sloveniji. Dio te izložbe bit će predstavljen i na ovoj izložbi u Vukovaru .