Koalicija HDZ, HSLS i Zeleni zajedno za čistu, zdravu i sriktanu D.Resu

DUGA RESA – Koalicija stranaka HDZ, HSLS i Zeleni zajedno predstavili su danas kandidate za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika te liste za Gradsko vijeće Duga Rese. Za ovu koaliciju Duga Resa je grad prepun potencijala od razvoja turizma, poljoprivrede do gospodarstva, naravno sve to treba razvijati misleći na zaštitu prirode. Proteklih godina na tom polju, smatra ova koalicija nije se radilo gotovo ništa. Stoga ukoliko pobijede poručuju da će u grad dovesti investicije, a također kroz rad Gradske uprave, građane će poticati da nešto naprave kako bi svima bilo bolje.

-Već četiri godine radim na ovim stvarima koje smo sad finiširali. Primio sam stranku koja je bila u prilično derutnom stanju, tako se može reći. Sada je sazorila prilika, mi smo se konsolidirali i mislim da je vrijeme da nakon dvanaest godina HDZ kao najveća stranka u D.Resi podnese teret rješavanja problema u gradu. Imali smo sreću da su nam se pridružili koalicijski partneri s kojima dijelimo ideje, a one su u osnovi čistoća i zdrava Duga Resa – kazao je kandidat koalicije za gradonačelnika grada na Mrežnici HDZ-ov dr. Anton Božidar Pavlović.

Ukoliko pobijede na izborima, Pavlovićevi zamjenici bit će dr. Višnja Mihalić Mikuljan iz redova HSLS-a te HDZ-ov Zlatko Grčić. U ovoj koaliciji smatraju da D.Resa može bolje, a to joj prvenstveno garantira geografski položaj. Idealan je to grad za razvoj poljoprivrede i industrije pazeći pritom na zaštitu okoliša, ali i velik potencijal za razvoj turizma zbog čiste i domaćim i inozemnim turistima privlačne rijeke Mrežnice.

– D.Resa je ratnih godina doživjela jednu katarzu – od jednog velikog industrijskog mjesta postala je obični grad koji vapi i želi da mu ljudi budu zaposleni. Kad gledam sad situaciju osim ljepote prirode u D.Resi nema ništa. Znam za sve projekte i planove vladajućih, ali oni su samo napisani, dakle nisu realizirani. Što mi možemo napraviti u našem gradu kao vladajuća stranka? Možemo potaknuti neke investicije, možemo zaposliti ljude. Pitati ćete nas kako? Jednostavno. Treba dovesti investitore, treba osposobiti poslovne zone. Treba kroz poticaje koje je grad dužan sa svojim službama omogućiti ljudima da vrlo lako i brzo dođu do cilja. Cilj je svima poznat. To je otvaranje pogona i stvaranje radnih mjesta, poručio je dr. Pavlović.

Kandidatkinja za zamjenika gradonačelnika iz redova HSLS-a dr.Višnja Mihalić Mikljuljan stoga se nada da će im Dugorešani dati povjerenje na predstojećim izborima.

-Mislim da smo se dokazali u našim brojnim akcijama kao pojedinci, konkretno ja sam se borila za čišći zrak u svom gradu, a za čisti zrak u D.Resi ako zatreba borit ćemo se svi, poručila je.

Inače na ovu zajedničku listu HSLS daje 75 posto žena, a svi zajedno žele pomoći svome gradu i njegovim stanovnicima da počnu živjeti bolje. Stoga im je moto na ovim izborima “Sriktajmo Duga Resu”