web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Laburisti nastupaju samostalno: “bolje ostati pošteno u oporbi nego ulaziti u koalicije zbog fotelje

KARLOVAC – Nakon HDZ-a i SDP-a, kandidate za gradsko vijeće i županijsku skupštinu danas su predstavili i Hrvatski laburisti. Za razliku od ovih dviju stranaka, laburisti na lokalne izbore idu samostalno. Kako kaže predsjednik stranke Dragutin Lesar, koji se prijepodne družio s Karlovčanima na gradskoj tržnici, sa listama za predstavnička tijela pokrili su 170 općina, gradova i županija. Ukupno 3.348 kandidata od čega je više od 43 posto žena i 32 posto mladih. Lesar kaže da neće ulaziti u neke matematičke koalicije istaknuvši “bolje ostati pošteno u oporbi nego ulaziti u koalicije zbog fotelje”. Temeljne vrijednosti za koje se zalažu laburisti su vrlo jasne.

– Rad, istina, znanje, poštenje i društvena pravednost, kaže nositeljica liste za Gradsko vijeće grada Karlovca Snježana Kirinić dodavši kako su njihove programske smjernice proizvodnja, razvoj, ekologija i socijalna skrb.

– Možemo obećati, a to nisu kule, vile, bazeni i ostala čudesa koja obećavaju druge stranke, da ćemo transparentno i odgovorno upravljati novcem naših sugrađana. Osim Kirinić, nositelj liste za Županijsku skupštinu je Marijan Grubešić, za Gradsko vijeće Duge Rese Emil Belavić te Mateja Juriček za Općinsko vijeće općine Netretić.