Na Tonkafestu prikupljeno 9 tisuća kuna

OGULIN – Ogulin je po sedmi puta ove nedjelje bio centar duhovne glazbe. Iz svih dijelova Hrvatske okupili su se ljudi zbog slavljenja Boga pjesmom, ali i povodom humanitarne akcije Udruge ”Oda prijateljstvu” koja već sedmu godinu pomaže bolesnoj djeci i mladima ogulinskoga područja.

Prije Festivala održana je Sveta misa u crkvi sv. Križa koju je predvodio župnik Robert Zubović, a pjevanje su predvodili sudionici Festivala. Festival je i ove godine bio humanitarnog karaktera po čemu je jedinstven među festivalima duhovne glazbe u Hrvatskoj. Sav prihod od ulaznica otišao je za liječenje jednogodišnjeg Dejana. Od karata je prikupljeno 7.320 kuna, a od priloga 1.730 kuna, stoga će od ove humanitarne akcije biti donirano ukupno 9.050 kuna!

U revijalnom dijelu Festivala nastupio je poznati kantautor duhovne glazbe Davor Terzić koji je svojim pjesmama dirnuo srce publike. Prvu nagradu publike osvojile su domaće snage – Glas ljubavi iz Ogulina, drugo mjesto Apostoli Krvi Kristove iz Zadra, a treće mjesto Antonio Tkalec iz Varaždina. Nagradu žirija osvojili su također Ogulinci.

Festival je ponovno pronio Ogulinom pozitivnu energiju, optimizam i nadu, ali i pokazao veliko srce prema svima koji trebaju pomoć, javljaju iz Udruge. Velika zahvala ide svim volonterima, članovima Udruge na još jednoj uspješno organiziranoj akciji, pokrovitelju Gradu Ogulinu, supokrovitelju Pučkom otvorenom učilištu, Radio Ogulinu kao i svim sponzorima bez kojih Tonkafest ne bi bio realiziran.

Podsjetimo, Tonkafest su pokrenuli prijatelji i roditelji pokojne Antonije Turković kao trajni spomen na tu prerano preminulu djevojku te su pritom stvorili hvale vrijedan projekt za grad Ogulin.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/tonkafest_2013/*{/rokbox}