KABA

U lipnju otvorenje Interpretacijsko-turističkog centra Korablja

REČICA – Zahvaljujući bogatoj povijesti Rečice i pokupskog kraja, a ponukani zatvaranjem poštanskog ureda u Rečici, Mjesni odbor Rečica pokrenuo je uređenje Interpretacijsko-turističkog centra Korablja. Inicijativa je pokrenuta u suradnji sa Društvom Zvono uz Kupu, Školskom zadrugom Ivančice, Dječjim forumom Korabljica, KUD-om Rečica i drugim lokalnim udrugama i podupirateljima.

Angažmanom svih zainteresiranih, uredit će se 22 kvadratna metra poslovnog prostora u centru Rečice za turističke svrhe te opremiti izložbenim i prodajnim predmetima koji karakteriziraju Rečicu i Pokuplje. Uređenje prostora obuhvaćalo je akcije čišćenja i odvoza starog poštanskog namještaja, postavljanje električnih instalacija, uređenje zidova, stropa i poda, nabavku namještaja i umjetničkog postava.

Najvažniji dio interpretacijskog centra predstavljat će izrađene interpretacijske table na temu Pokupskih kuća, grofa Janka Draškovića i njegovog dvorca u Rečici, žitnih lađa, rečičke narodne nošnje, slikara Ivana Benkovića te biskupa dr. Franje Salisa-Sevisa iz Zamršja. Trenutno se provodi prikupljanje i interpretacija izložbenih predmeta, odnosno nalaza iz Kupe, etnografskih predmeta i prodajnih suvenira s motivima rečičke ruže, fosilnog hrasta te slika koji će također biti izloženi u Centru.

Provedbu navedene incijative financijski su poduprijeli Grad Karlovac, Zaklada ZAMAH, Turistička zajednica Grada Karlovca i Mjesni odbor Rečica.

Službeno otvorenje Interpretacijsko-turističkog centra Korablja očekuje se polovicom lipnja ove godine.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/centar_zamrsje/*{/rokbox}