Održano županijsko natjecanje ”Sigurno u prometu”

DUGA RESA – Autoklub ”Karlovac” i ove je godine, tradicionalno po 21. puta, u suradnji s osnovnim školama Karlovačke županije organizirao natjecanje učenika osnovnih škola Karlovačke žuapanije u poznavanju prometno sigurnosnih pravila te upravljanja biciklom na vježbalištu s točno utvrđenim sadržajem pod nazivom ”Sigurno u prometu”.

Cilj akcije je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla.

Akcijom su bili obuhvaćeni učenici starosti 10-12 godina, rođeni 2001., 2002. i 2003. godine, a natjecanje je održano u OŠ Vladimir Nazor u Dugoj Resi.

Sudjelovalo je 19 ekipa, odnosno 76 natjecatelja osnovnih škola Karlovačke županije. U ekipnom natjecanju prvo mjesto zauzela je OŠ Josipdiol, druga je OŠ Sluinj, a treća OŠ Rečica.

Kod dječaka najbolji je bio Josip Biščanić (OŠ Slunj), drugi Borna Salopek, a treći Ivan Vuković, oba iz OŠ Josipdol.

U konkurenciji djevojčica, najbolje znanje i spretnost pokazala je Marija Juraić (OŠ Josipdol), Ana Škarica (OŠ Rečica) bila je druga, a treće mjesto zauzela je Franka Capan (OŠ Josipdol).

Prema ostvarenim rezultatima, na Državno natjecanje koje će biti u Zadru od 21. do 24. svibnja, plasirali su se Josip Biščanić, Borna Salopek, Marija Juraić i Ana Škarica.

hak_dugaresa_1