Stotine mažoretkinja plesat će ovoga vikenda u našem gradu!

KARLOVAC – Ove godine se prvi puta održava Državno prvenstvo mažoretkinja u gradu na 4 rijeke, od 10. do 12. svibnja. Sutra u 18 sati u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu počinje natjecanje neformacija.

Tako među 11 seniorskih solo formacija, Karlovačke mažoretkinje predstavlja predvodnica Lucija Miško, a Ivana Gagula i Nikolina Magdić plesat će duo kao jedne od 7 seniorskih formacija.

U subotu 11. svibnja, na Trgu bana Jelačića, bit će svečano otvorenje prvenstva u 9 sati. Na istom mjestu u tri starosne kategorije, kadeti, juniori i seniroi, na rasporedu je paradni defile, a u nedjelju u dvorani Mladost koreografija.

Karlovačke mažoretkinje tako će se po prvi puta predstaviti u sva tri dobna sastava i to baš pred domaćom publikom. One najmlađe, kadetkinje, pokušat će osvojiti što bolji plasman među 16 formacija, juniorke su u konkurenciji 17 timova, dok su seniorke u najzanimljivijoj i najjačoj konkurenciji 15 timova.

Stoga pozivamo sve građane grada Karlovca da dođu bodriti Karlovačke mažoretkinje, a one svim timovima žele puno zabave i uspjeha!